Velkommen til den danske hjemmeside!

Menu

Vælg sprog

flag

Læs mere om vores brands

cupnoodles demae ramen

CUPNOODLES MUSEUM

OM OS

Dette interaktive museum er designet til at vække kreativiteten og nysgerrigheden hos ethvert barn – ung som gammel.

Gennem museets mange udstillinger kan du lære om Momofuku Andos kreative tankeproces, grundlæggeren af Nissin Food Products og opfinderen af Chicken Ramen, der førte til opfindelsen af verdens første instant-ramen og revolutionerede måden at spise på for store dele af verdens befolkning.

Her kan du finde viden om det, der inspirerede opfinderen, og som førte til opdagelsen, og finde din egen kreativitet frem ved at se, røre ved, spille, spise og have det sjovt.

Momofuku Ando

– Faderen til Instant-nudler –

 
 

Momofuku Ando dedikerede hele sit liv til at tænke på mad på nye og kreative måder.

Gennem sine 96 år praktiserede han kreativ tænkning og stoppede aldrig, før han nåede sit mål.

Første opfindelse: Chicken Ramen (1958)

I et lille skur bag sit hjem i byen Ikeda, Osaka Prefecture, begyndte Momofuku at arbejde på en opfindelse for øjeblikkeligt at fremstille ramen derhjemme ved blot at tilføje varmt vand. Han arbejdede alene og sov kun fire timer om natten og uden en fridag i et helt år. Efter mange forsøg og fejlslagne eksperimenter opfandt han Chicken Ramen, der blev kaldt den “magiske ramen”, og som blev en øjeblikkelig sensation og populær spise.

Anden opfindelse: CUP NOODLES (1971)

På en rejse til Amerika observerede Momofuku, hvordan flere supermarkedschefer knækkede Chicken Ramen-nudlerne, lagde dem i en kop, hældte varmt vand på og derefter spiste dem med en gaffel. Det var da, at Momofuku indså, at nøglen til at gøre instant-ramen til en global madvare var et opgør med gamle forestillinger om, hvordan vi spiser. Ved at samle viden og innovative ideer forvandlede Cup Noodles ’made in Japan’ instant-ramen til en global spise.

Tredje opfindelse: Space Ramen (2005)

Momofuku var lidenskabeligt interesserede i verdensrummet, og havde længe haft en drøm om at opfinde en form for ramen, der kunne spises i rummet, hvor der ingen tyngdekraft er. Derfor begyndte han at arbejde på Space Ramen. Ved at anvende forskellige teknikker til at spise i vægtløse miljøer er Space Ramen baseret på den oprindelige metode med øjeblikkelig tørring af nudlerne ved hjælp af varm olie, som Momofuku opfandt i 1958. Med Space Ramen overgik Momofukus kreative tænkning jordens grænser for at bidrage til at skabe mad, som folk kan spise alle steder – selv i rummet.

Momofuku Ando (1910 – 2007)

Momofuku Ando blev født den 5. marts 1910.

Han etablerede Nissin Food Products og grundlagde Ando Foundation.

I 1958 opfandt Momofuku Chicken Ramen, verdens første instant-ramen, der grundlagde hele instant-nudelindustrien. I 1971 opfandt han Cup Noodles, verdens første ramen serveret i en kop. Foruden at fungere som administrerende direktør og formand for Nissin Food Products, bidrog Momofuku til at opbygge instant-nudelindustrien som formand for Japan Instant Food Industry Association og formand for World Instant Noodles Association. I 1983 oprettede han Ando Foundation med midler fra sin personlige formue. Fonden er dedikeret til sund uddannelse af unge mennesker.