Velkommen til den danske hjemmeside!

Menu

Vælg sprog

flag

Læs mere om vores brands

cupnoodles demae ramen

VORES GRUNDLÆGGER

MAD ER GRUNDSTENEN FOR FRED

I 1958 opfandt Momofuku Ando ‘Chicken Ramen’, verdens første instant-nudler, og dermed revolutionerede han den måde, man spiser på i hele verden. Lige siden slutningen af Anden Verdenskrig, som efterlod meget af verden i mangel på mad, havde hr. Ando ønsket at skabe et produkt, der kunne spises hvor som helst og når som helst. Det lykkedes ham efter måneder med hårdt arbejde og utallige eksperimenter, der førte til opfindelsen af instant-nudler, hvilket medførte en kulinarisk revolution, som påvirkede madkulturen i alle verdens lande.

I 1971 udviklede Mr. Ando ‘Cup Noodles’, verdens første nudelprodukt af koptypen. Dette skabte interesse for instant-nudler over hele verden. Det lille frø, sået af Momofuku Ando, er nu vokset til en enorm industri, der årligt leverer over 100 milliarder portioner til forbrugere over hele verden.

Momofuku Ando blev født den 5. marts 1910 og dimitterede fra Ritsumeikan University med en grad i økonomi. Han modtog senere en æresdoktorgrad fra universitetet.

Selv da han ledte Nissin Food Products, bestred Momofuku Ando også offentlige stillinger som præsident for Japans Convenience Foods Industry Association og formand for World Instant Noodles Association (WINA).

Time Magazine præsenterede for nylig Momofuku Ando i deres ”60 år med asiatiske helte”. Momofuku Ando døde den 5. januar 2007 i en alder af 96. En storslået ceremoni i forbindelse med hans begravelse den 27. februar fejrede hans bedrifter. Ved ceremonien æredes hans liv og særligt hans lidenskab for rummet, der drev ham til at udvikle Space Ram – den første nudelsuppe, der er blevet indtaget i rummet.

I en artikel offentliggjort den 9. januar 2007 kaldte New York Times Momofuku Ando “Mr. Noodle” og tilføjede, at han havde tjent en evig plads i menneskets fremskridt. Vi hylder hans store personlighed og forpligter os til at følge hans ord:

“Vær detaljeorienteret, men modig. Vær meget omhyggelig med at undersøge en situation nøje og anskue den fra alle vinkler, men når du først forstår, hvordan du skal handle i situationen, skal du være modig og handle hurtigt ”

Hele Nissin Foods Organization står sammen om at følge vores afdøde grundlæggers ønsker ved at fortsætte med at udvikle innovative fødevareprodukter.

MED HANS EGNE ORD

Uddrag fra selvbiografien af Momofuku Ando – opfinderen af instant-nudler.

”En vinteraften så jeg tilfældigvis en 20-30 meter lang kø foran en svagt oplyst bås, hvorfra dampskyer steg op. Folk rystede i kulden, mens de ventede på deres tur. De stod og ventede på at få en skål ramen (nudelsuppe).

Det var sådan, ramen oprindeligt fangede min interesse. Jeg indså, at folk var villige til at vente tålmodigt bare på en enkelt skål ramen.

Men det var først ti år senere, at det endelig lykkedes mig at udvikle instant-nudler. Jeg vil aldrig glemme dagen. Det var den 25. august 1958. Jeg kaldte produktet Chicken Ramen”

”Det siges, at tøj, mad og husly er grundlæggende menneskelige fornødenheder. Dertil vil jeg tilføje denne bemærkning: Uden mad ville der ikke være noget tøj og husly eller for den sags skyld kunst og kultur.

Jeg indså vigtigheden af mad i tider med afsavn under og umiddelbart efter krigen. Jeg opfandt sætningen ‘Fred følger af en fuld mave’ for at udtrykke mine følelser. ”

VI, OPFINDERNE …

I 1958 opfandt Momofuku Ando, grundlæggeren af Nissin Foods, instant-nudler som et kvalitetsprodukt, der er let at spise bare ved at tilføje noget varmt vand. Det var en opfindelse, der var motiveret af hans intense ønske om at hjælpe med at skaffe mad til de mange mennesker, der led af madmangel i perioden efter Anden Verdenskrig.

Halvtreds år senere er vores instant-nudler blevet en del af folks daglige liv overalt i verden. Og den branche, vi revolutionerede – instant-nudler – bevæger sig med rungende succes ind på nye markeder.

Men hos Nissin Foods var vi ikke tilfredse med at hvile på laurbærrene. I 1971 kom vi med et andet revolutionerende produkt: Cup Noodles. Dette er en sammensætning af suppe, smagsgivere og nudler – alt sammen i én enkelt beholder, der kan bruges til opbevaring, tilberedning og servering.

Som verden har udviklet sig teknologisk, og mens nye behov er opstået, har Nissin holdt trit. Den 11. marts 2008, da NASAs rumfærge Endeavour blev sendt afsted ud i rummet sammen med sin sædvanlige last af videnskabelige instrumenter, havde den også vores nyudviklede rumrationer udon, soba, yakitori og inari-zushi, shouga-inari-zushi og okonomiyaki med ombord. Disse rumfødevarer blev udviklet i samarbejde mellem Nissin Foods og Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA). Nissin udviklede nudelretterne for at støtte de videnskabelige aktiviteter i Japans Kibo-laboratorium og astronauterne.

Indo Nissin Foods Limited, et datterselskab af Nissin Foods Holdings Co., Ltd., Japan, blev stiftet i 1988 og har som mål at udvikle mærker, der fokuserer på den sunde smag, kundernes tilfredshed og glæden ved at spise instant-nudler, sammen med fødevaresikkerhed. Selvom det er længe siden vi revolutionerede fødevareindustrien indenfor instant-nudler, bliver vores fokus ved at være rettet mod udviklingen af det næste nye produkt og det næste og det følgende. ​